Szukaj

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

POUFNOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO

Nic nie liczy się dla nas bardziej niż Twoje zaufanie, w związku z tym wraz z wejściem w życie w dniu 25 maja 2018 r. ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, zwanym RODO, przesyłamy podstawowe informacje na temat rozporządzenia oraz informację o administratorze Twoich danych by wyraźnie wskazać, jakie dane zbieramy od Ciebie, w jaki sposób je wykorzystujemy i jakie są Twoje prawa w zakresie kontroli tych informacji.
Chociaż sposób, w jaki wykorzystujemy Twoje informacje, nie ulega zmianie, zdecydowaliśmy się zmienić treść naszej Polityki prywatności, aby lepiej wyjaśnić dostępne opcje i zakres posiadanej przez Ciebie kontroli.

Co to jest RODO?

To unijne rozporządzenie, które stosujemy od 25 maja 2018 roku. Ten dokument ma uregulować postępowanie z danymi osobowymi w całej Europie. Chodzi w nim m.in. o to, by chronić dotyczące Ciebie informacje. Nie ma on na celu całkowitego zablokowania przekazywania danych osobowych – potrzebujemy ich, aby zrealizować Twoje zamówienie lub przesłać Ci naszą ofertę nowości lub zniżek. RODO pozwala Ci mieć większą kontrolę nad tym, kto i w jaki sposób przetwarza Twoje dane osobowe.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administratorem Danych Osobowych jest firma Dose Label Artur Rosiński NIP 8741589220, REGON 871658541. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Użytkowników przez DOSE LABEL Artur Rosiński za pośrednictwem Sklepu internetowego, działającego pod adresem www.doselabel.com.

Jakie dane osobowe przetwarzamy i w jaki sposób?

Dane osobowe to wszystkie informacje, które pozwalają na Twoje zidentyfikowanie. W naszym przypadku prosimy Cię czasem o podanie pewnych informacji podczas tworzenia konta Dose Label, dokonywania zakupów, kontaktu z działem obsługi klienta Dose Label, gdy prosimy o przesyłanie korespondencji, czy też w związku z udziałem w konkursach Dose Label lub w trakcie korzystania z witryny www.doselabel.com. Są to dane kontaktowe, w tym imię i nazwisko, adres poczty elektronicznej, numer telefonu, adres dostawy i adres fakturowania, data urodzin, historia zakupów, informacje dotyczące płatności lub karty kredytowej, informacje nt. cech fizycznych (np. rozmiar ubrania), preferencje osobiste, w tym tzw. lista życzeń, jak również preferencje marketingowe i w zakresie plików typu cookie.

Dlaczego Dose Label przetwarza Twoje dane?

Przede wszystkim podstawą do przetwarzania jest fakt, że potrzebujemy Twoich danych by zrealizować umowę sprzedaży – dostarczyć Ci towary, które zostały zamówione. Ich podanie jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia umowy. Robimy to także, by informować Cię o najnowszych ofertach czy promocjach, realizując tym samym tzw. cel marketingowy, na podstawie udzielonej nam zgody. Podanie danych osobowych w celach marketingowych jest dobrowolne. Wraz z zawarciem umowy powstaje kilka innych obowiązków – księgowych, logistycznych, podatkowych. W tych celach również przetwarzamy Twoje dane, powierzając je innym podmiotom, tzw. podmiotom przetwarzającym - jest to: magazyn, przygotowujący Twoje zamówienie, firma kurierska dostarczająca paczkę, księgowość wystawiająca fakturę, hostingodawca przechowujący dane zakupu na serwerze, i tym podobne. Usługodawcy Ci również gwarantują przetwarzanie zgodne ze standardami wprowadzonymi przez RODO.

Okres przechowywania danych

Dose Label będzie przetwarzać Twoje dane osobowe tak długo, jak będzie to konieczne do realizacji celów określonych w polityce prywatności, chyba, że obowiązujące przepisy prawa nałożą obowiązek przechowywania danych przez dłuższy okres czasu. Co do zasady, oznacza to, że dane osobowe użytkowników będą przechowywane przez czas prowadzenia konta Dose Label. Dane osobowe związane z zakupem produktów są przechowywane przez dłuższy okres czasu w celu spełnienia zobowiązań prawnych (takich jak przepisy podatkowe, rachunkowości czy prawa cywilnego dla celów gwarancyjnych).

Jakie prawa wprowadza dla Ciebie RODO?

Przede wszystkim przysługuje Ci prawo do :
1. uzyskania informacji, czy przetwarzamy Twoje dane,
2. dostępu do swoich danych osobowych, np. możesz poprosić o ich kopię, a także uzyskać informację na temat szczegółowego sposobu i celu ich przetwarzania a także źródle ich pochodzenia.
3. żądania sprostowania lub poprawienia danych, jeśli są nieprawidłowe
żądania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych, jednak nie zawsze. Jeżeli przetwarzamy Twoje dane w celu zawarcia i wykonania umowy lub przetwarzamy je zgodnie z przepisami prawa, to Twoja prośba może okazać się nieskuteczna. Jeśli przetwarzamy Twoje dane osobowe na podstawie prawnie uzasadnionego interesu Dose Label - przysługuje Ci prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. W szczególności przysługuje Ci prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych na potrzeby marketingu bezpośredniego oraz profilowania.
W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Twoich danych osobowych jest zgoda, masz prawo wycofania zgody.
W celu skorzystania z powyższych praw należy skontaktować się z nami, korzystając ze wskazanych wyżej danych kontaktowych.
Zawsze też przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych – jeżeli uważasz, że Twoje prawa są łamane.

W sprawach nieuregulowanych regulaminem zastosowanie mają postanowienia Kodeksu cywilnego i odpowiednich ustaw prawa polskiego, a także prawa Unii Europejskiej, w szczególności RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

Zgodnie z tą ustawą użytkownikom serwisu przysługuje prawo do wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania.

Serwis Internetowy doselabel.com wykorzystuje dane osobowe Użytkowników wyłącznie w celu realizacji zamówienia, gwarancji, zwrotów i wymiany towarów, a także w celu realizacji innych procesów związanych ze sprzedażą towarów i działaniami marketingowymi serwisu doselabel.com.

Dane zbierane przez Serwis doselabel.com w celu realizacji zamówienia oraz polityki informacyjnej sklepu: Imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, adres zamieszkania, adres dostawy, ewentualnie dane firmy (Nazwa, adres, Numer NIP).

Wszystkie dane osobowe podawane są dobrowolnie, a wyrażenie zgody na przetwarzanie tych danych jest niezbędnym warunkiem realizacji zamówienia.

Podczas korzystania przez Użytkownika ze Sklepu Internetowego automatycznie zbierane są dane dotyczące Użytkownika. Do tych danych zalicza się: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te mogą być zbierane przez pliki cookies („ciasteczka”), system Google Analytics.

Informujemy, że dostęp do wskazanych danych mają jedynie uprawnione osoby. Zgromadzone dane są przechowywane na bezpiecznym serwerze i są zabezpieczone. Dane nie są przekazywane oraz sprzedawane podmiotom trzecim nie uprawionym do tego. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane Klienta mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

Użytkownik ma prawo do wglądu w swoje dane osobowe, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestanie ich przetwarzania, chyba, że dane, których dotyczy powyższe żądanie niezbędne są do świadczenia danej Usługi – wówczas takie oświadczenie będzie równoważne z oświadczeniem o rozwiązaniu umowy o świadczenie Usług.

Użytkowniku pamiętaj o zasadzie – jedno konto to jedno hasło. Przestrzegamy przed stosowaniem jednakowych haseł do wielu kont.

W przypadku jakichkolwiek pytań lub zastrzeżeń w sprawie obowiązującej polityki prywatności proszę o kontakt pod adresem hello@doselabel.com

Polityka COOKIES

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu.

Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  • zalogowania do serwisu za pomocą serwisu społecznościowego, np. Facebook.com;
  • optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora.

W ramach Serwisu wykorzystywane są dwa typy plików cookies „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików cookies do swojego Urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze Serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów